7 madsteder du ikke må gå glip af på Tinderbox

Den (nu udsolgte) Tinderbox Festival åbner meget snart op for næste installation af festivalen, og det ser ud til, at vi kan få lov til at nyde god musik, drikke og ikke mindst mad i solrigt vejr. Et kig i deres madprogram hæver kun forventningen til dette års festival – en festival jeg har været med til samtlige udgaver af, hvor jeg blandt andet sidste år uddelte topkarakterer til begge flæskestegssandwichboderne.

Her er god mad i lange baner

Tinderbox har fra start haft en profil der hed ordenlig mad – hovedsageligt fra lokale aktører. Det kan jeg kun bifalde – og selvom der står Fyn i panden på mange af boderne, så er der også indbudt spændende steder fra resten af landet.

Jeg er naturligvis på pletten igen i år, og efter at have studeret, semi-savlet og slutteligt nærstuderet madprogrammet, er jeg nået frem til følgende steder, som du bør give et visit. Nogle er gengangere fra tidligere år – andre er helt nye. Listen er i en ikke-prioriteret rækkefølge.


Flæskefætter hos både Gastroteket og Werners

Sidste år fik Uffe Holm postuleret, at Gastroteket havde den bedste flæskestegssandwich. Og det havde de – med den lille krølle på halen, at Werners også havde den bedste flæskestegssandwich.

Er det fordi jeg deler medlidenhedsdiplomer ud, at jeg siger sådan? Nixen bixen.

Begge flæskestegssandwich er din tid værdig. De er så forskellige fra hinanden, at du skal prøve dem begge. Og sådan er det bare!

Flæskestegssandwich – Venstre: Gastroteket / Højre: Werners


Hooked – Prisvindende street food

På Heartland Festival var der en kontinuerlig summen omkring nogle lobster rolls – altså en form for hotdog med hummer – som skulle være helt fantastiske. Dem nåede jeg (desværre) ikke, men til gengæld har Tinderbox været så skarpe at invitere dem på egen festival igen.

De famøse lobster rolls er ikke medbragt til Tinderbox, det er til gengæld en særligt velsmagende gang fish’n’chips, der er baseret på mørksej, eddikefritter og ærte/myntepuré med den klassiske tartar sauce som wingman.

Og den skal altså prøves.


Gourmet Hotdog – Et tilbagevendende mellemmåltid

Gourmet Hotdog har været på Tinderbox lige så længe som festivalen har eksisteret, og det kan jeg godt forstå.

Ganske enkelt har de en opskrift på succes: En god hotdog til en rimelig pris, og så er den heller ikke så tung, at den ikke gemmer plads til andre lækkerier fra festivalpladsen.

Pølserne er økologisk og består af kød og krydderier. Intet andet – akkurat som en ordenlig pølse skal laves. Dertil kommer spændende tilbehør, der hvert år har budt på nye spændende smagskombinationer.

Oplagt til et mellemåltid med tømmermænd, et måltid til de sene timer. Eller bare fordi du kan.

Gourmet hotdog som vi fik den i 2015


Pasfall Public – Lokalgourmet fra øverste hylde

Der er ikke mange madinteresserede fynboer som ikke kender til Thomas Pasfall – tidligere køkkenchef ved Munkebo Kro og nu hos Pasfall i Odense.

Tidligere har Pasfalls festivalrestaurant været forbehold VIP-området – noget der altid har undret mig, da jeg mener den gode mad skal være for alle.

Det er der heldigvis lavet om på i år, da man har lavet Pasfall Public – en restaurant i to etager – hvor man i stueetagen bydes på lækre bistroretter med et gourmettvist, der bydes blandt andet på østers, pil-selv rejer og Baerii caviar ligesom du kan få en Caesar salat eller en steak med bearnaise på sifonflaske samt meget andet.

Det lyder som et sted der skal prøves, synes du ikk’?

Foto: Pasfall

Foto: Pasfall


Burger Anarchy – Snasket burger sendt fra himlen

Burger Anarchy har for længe siden indtaget fynboernes hjerte – også her fik de for noget tid siden en flot anmeldelse fra min hånd.

Selvom festivalmobilen- og køkkenet agerer arbejdsrum skæres der ikke noget af kvaliteten. Bevares, enkelte ændringer foretaget, så man kan levere mad i de mængder, en festival nu engang kræver, men velsmagen gås der ikke på kompromis med. Faktisk vandt Burger Anarchy prisen for årets bedste festivalburger – en pris mine kære blogkolleger fra Gastromand uddelte i 2016.

Burger Anarchy har fyldt deres burgerarsenal med førnævnte testvinder, Ted, såvel som en burger døbt Jax; oksekød, bacon, løgkompot, ost, sprøde løg, mayo og salat.

Foto: Venligst udlånt af Gastromand

Foto: Venligst udlånt af Gastromand


Venchi – Godt nyt til veganere (og alle os andre)

I år har Tinderbox skruet op for charmen på madfronten og hevet en af byens hotteste veganske restauranter ind i form af Venchi.

Venchi vil berige sit festivalpublikum med saftige burgere bestående ingredienser fra planteriget, og navnligt de veganske deltagere kan tænkes at være glade for dette tiltag – men jeg vil kun opildne til at du udvider din madhorisont og giver Venchi et besøg – det er ikke uden grund at de er vældigt populære i Odense.

Foto: Venchi

Foto: Venchi


Anbefalinger, røverhistorier og alt midt i mellem modtages

Har du et særligt god madtip, som du vil dele med mig, er du mere end velkommen til at smide det i kommentarsporet herunder – eller i de kommende anmeldelser.

Jeg læser hver og en – ligesom jeg også besvarer dem. Ofte har jeg fundet fantastiske oplevelser fra jeres tips – så jeg håber, at I igen i år vil dele ud af dem.

God Tinderbox Festival!

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

2 Kommentarer

 1. Søren Aarenstrup

  Hej Mads, tak for gode leads. Du må ikke gå glip af en fried checken burger hos ‘Snack and Blues’ i moonshine området…
  Har lige været forbi til en rigtig god burger oplevelse hvis man abstrahere for at festivalmad generelt er højt prissat. Rigtig god festival // Søren

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Tak Søren.

   Vi sidder faktisk i Moonshine netop nu, og forventeligt står den på deres kyllinge- eller halloumiburger senere!

   God festival!

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.